Hörlurar för bekvämlighetens skull!

Jag är inte en audiofil, men jag älskar verkligen bekvämlighet och komfort. Och det är ganska obekvämt när du bara vill använda hörlurarna för att överrösta tunnelbanan – och samtidigt kommer på att du fastnat mer hörlurssladden i någon jobbig krok, eller när ljudet domineras av vibrationerna som uppkommer av just nämnda sladd – då är det mer praktiskt att inte ha några sladdar alls, eller hur!? Skulle du också vara ett fan av bekvämlighet, så kanske du (precis som jag) bör prova ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar istället.

hörlurar

Jag tillbringar så mycket tid varje dag på att stirra på min telefon samtidigt som jag lyssnar på musik. Främst när jag pendlar till och från jobbet. Men jag tillbringar också ett par timmar varje helg med uppfriskande promenader i parken, samtidigt som jag lyssnar på olika podcasts. Jag brukar nästan alltid kolla min smartphone med några minuters mellanrum när jag är ute på vift, och tar då ofta bort proppen till hörlurarna för att  sedan sätta tillbaka den när jag har kikat klart; en stund senare.

Något jag tycker är extra jobbigt är denna överskott av sladd som oftast finns -eftersom de flesta hörlurssladdar faktiskt är mycket längre än de behöver vara, i min ficka tillsammans med min telefon så att den inte svänger i vinden medan jag går. Att hantera sladdlängden är en liten irritation, det skall erkännas (speciellt då det upprepas med några minuters mellanrum). Att köra med sladden under en jacka eller remmen till sin axelväska leder till  andra komplikationer det med.

Med trådlösa hörlurar, kan jag dock lätt ta min telefon och stoppa tillbaka den  i min ficka utan problem. Telefonen ner i fickan, punkt slut. Inga krångligheter. Och avsaknaden av sladdar öppnar för andra  möjligheter,som annars skulle vara knepiga att handskas med.

Specifikt så har jag börjat använda mig av Anker Soundbuds Sport IE20, som jag varmt kan  rekommendera som ett billigt men rimligt alternativ för under 400 kronor. Visst självklart finns det även även billigare modeller på den trådlösa hörlurs-marknaden, där många är utformade som träningsanordningar, och faktiskt trådlöshet är ännu mer tilltalande när du kör eller på annat sätt gör något som kan hämmas av en hörlurssladd.

Många har varit ovilliga att anamma den nya tekniken som utan tvekan lägger till fler komplikationer än det löser. Jag är i alla fall en nyfrälst trådlösbärande hörlursägare 🙂 Du kanske borde prova du med!